Nedostatek žaludeční kyseliny způsobuje rakovinu. Červená řepa zjistí, zda jí máte dost

Jak zjistit jen s pomocí červené řepy, zda máte dostatek žaludečních kyselin

V našem žaludku by mělo být dostatečně silné kyselé prostředí, které adekvátně stráví bílkoviny a zajistí dostupnost vitamínu B12.

V případě, že tomu tak není, bílkoviny z potravy se nerozloží na aminokyseliny. Ty naše tělo potřebuje k tvorbě enzymů, hormonů a dalších bílkovin nezbytných pro tvorbu tkání, jako jsou například svaly.

Tělu pak doslova chybí stavební látky nezbytné pro jeho správné fungování.

Co všechno může v těle způsobit nedostatečná úroveň žaludečních kyselin

Dalším problémem nedostatku žaludečních kyselin je, že špatně strávená potrava začne ve střevech zahnívat a uvolňovat toxické látky, které střeva poškozují.

To pak vede například ke syndromu propouštějícího střeva.

Tehdy toxiny a lepek doslova ve střevech vytvářejí díry, kterými se následně do krve vstřebávají látky, které tam nemají co hledat.

Destrukce v těle tak pokračuje dál. Toxiny se dostávají do orgánů či kloubů, kde se je náš imunitní systém snaží zneškodnit.

Výsledkem jsou různé typy zánětů, bolesti kloubů či dokonce vznik autoimunitních onemocnění jako jsou cukrovka, artritida, psoriáza či nebodej rakovina.

Jak vidíte, zdravá úroveň žaludeční kyseliny je pro nás důležitější, než si myslíme. Jak ale zjistit, zda jí máme dost?

Naštěstí existuje na to jeden poměrně jednoduchý test, o kterém si více řekneme v našem dnešním článku.

Test na zjištění úrovně žaludeční kyseliny

Jak už z názvu tohoto článku vyplývá, na tento test budeme potřebovat červenou řepu.

Připravte si červenou řepu na váš oblíbený způsob – ať už její odšťavněním nebo uvařením.

Následně červenou řepu nebo šťávu z řepy vypijte.

Potom během následujících hodin nebo na druhý den sledujte barvu vašeho moči. Pokud ho řepa zbarví do růžova, tak to znamená, že úroveň vaší žaludeční kyseliny je zřejmě nízká.

Při správné hladině kyselin, se totiž červené barvivo z řepy v žaludku rozloží a neprojde dále do střev, krve a odtud ledvinami do moči.

Pokud je však hladina kyselin v žaludku nízká, barvivo se nestráví a skončí v moči.

Kolik červené řepy sníst

Samozřejmě, nesmíte řepy nebo šťávy z ní sníst příliš mnoho.

Pokud byste to udělali, pak by se část z barviva nestrávila také u lidí se zdravou hladinou žaludečních kyselin, a i tak by došlo k zabarvení moči.

No v případě, že sníte jen poměrně malé až středně velké množství červené řepy, pak by žaludek měl zvládnout strávit všechno barvivo.

Množství by proto nemělo přesáhnout 100 gramů řepy (červené řepy) nebo 1 dl šťávy.

Jak zlepšit tvorbu žaludečních kyselin

Když náhodou zjistíte, že máte nedostatečnou úroveň kyselin ve vašem žaludku, existuje několik způsobů, jak podpořit jejich tvorbu.

1. Přísun látek potřebných na tvorbu žaludeční kyseliny

Kyselina chlorovodíková je složena z vodíku a chlóru a tělo si ji dokáže samo vyrobit. Na to ale potřebuje mít dostatek obou uvedených prvků.

Vodík je součástí vody, proto se ujistěte, že přijímáte dost tekutin a že je tělo vždy správně hydratované. Při nedostatku vody se brzdí produkce téměř všech tělesných tekutin.

Chlór se zase nachází v soli (chlorid sodný). Mnoho lidí se snaží omezovat příjem soli, ale zapomínají na to, že sůl je pro tělo nutná. Sodík plní funkci elektrolytu a chlór je zase nezbytný pro tvorbu žaludeční kyseliny.

Proto to se solí nepřehánějte, ale zase ji ani příliš neomezujte.

2. Bylinky a potraviny na podporu tvorby žaludeční kyseliny

Tvorbu žaludeční kyseliny víte podpořit i bylinkami a potravinami, které podporují její tvorbu.

Mezi ně patří například:

  • zelí
  • fermentované potraviny
  • chmel
  • pampeliška
  • artyčoky

Pro rychlou nápravu a zvýšení kyselosti v žaludku můžete užít 1 až 2 čajové lžičky octa zředěného s trochou vody před nebo během jídla. Vhodná pro tento účel je i citrónová šťáva.

Po jídle však už nepijte vodu nebo jiné nápoje, protože tím vlastně zředíte kyseliny v žaludku a zhoršíte tak trávení právě zkonzumované potravy.

zdroj: 1

Mohlo by se vám líbit...

komentáře 4

  1. julius napsal:

    S tim se da souhlasit. Ona ta pricina rakoviny je zpusobena nerovnovahou latek v tele. Bohuzel to zpusobuje kupovani nekvalitnich potravin v hypermarketech. To same je s problemem nadvahy. Drtiva vetsina lidi ma sedave zamestnani a cpe se nekontrolovatelne jedy. Lide si nechteji uvedomit ze jedna vec je videt a druha jist. Takoav zelenina ze zahradky vam da to co vase telo tolik potrebuje ale koupena urychlena a geneticky upravena zelenina v hypermarketech je pro vas organismus doslova jed. To same je s vajicky, syry, mnozstvi hnusne ochucene vody, dzusu, rohliky, chleba, pochutiny a mnozstvi dochucovadel ktere pouzivate pro pripravu jidel. Vsechno obsahuje nejaky jed od Ecek po glutaman a ot nehovorim o zbytkach co tam nacpou pri vyrobe a o kterych se vubec nedozvite. Vyradte cukr uplne. nahradte ho rafinovanym kvalitnim, vyradte sul je plna jedu a kupte pravou himalajskou. Kupujte vice zitny chleba u pekare ktery ho pece, pijte vodu certsvou a ne ty plnene hnusy v petovkach. Chodte na prochazky a pouzivejte bylinky misto farmacie. Uvoidite ze se vam organismus ocisti a vase vaha se srovna. Pro ty co chteji ocistit organismus muzou pouzit koprivy, mumiou, recke oregano-to miluju, nasbirane vlastni ovoce jehoz stavu muzete vymackat a pit. Ucte se vazit sveho zdravi a prestante kupovat ramu a podobne hnoje co se nejedlo ani za valky Kupte maslo a poradn emleko to v krabicich vam vydrzi i rok a tak je na te bile obarvene vod eneco divneho. Sam jsem zkusil ponechat krabici udajneho mleka skoro rok v teple. Po otevreni nejevilo vubec zadnou plisen ani zapach. NO a zkuste to same udelat se skutecnym mlekem.

  2. Maroš napsal:

    Proces trávenia potravy si môžme predstaviť, ako proces búrania jedného domu-tela, a prestavbu toho nášho domu-tela z tohto už použitého materiálu. A pri každej búračke vznikajú aj poškodené stavebné dielce – teda nielen celé tehly a pekné poltehly, ale rôzne úlomky, ktoré by sme v núdzi aj vedeli využiť, A tak ich dáme bokom. Nie je to teda úplný šit, len pološit. A toto je problém.

    Organizmus nestavia z „prachu“ – teda z jednotlivých napr. aminokyselín, ale z dielcov – sekvencií molekúl. A pokiaľ búračka-trávenie neprebehne v priadku – v tých sekvenciách ostanú aj nežiadúce komponenty. A tie potom spôsobujú chybné budovanie buniek – nie presne podľa potreby a matrice DNA. A rakovinu. Teda – proces trávenia by mal byť perfektný – ako proces delenia a triedenia. A na to potrebuje organizmus okrem zdravých žalúdočných štiav najmä – POKOJ!

    Lenže ten pokoj nemá – lebo stres v práci, v škole. A stresovou špecialitou sú víkendové relácie s politikmi v médiách, typu – „O 5 minút 12!“ – aby ste nebodaj svoju rakovinu kvôli idiotom – nezmeškali!

  3. Jara napsal:

    Dobrý článek.Té červené řepy opravdu jen málo,jinak se moč vždy dočervena zabarví. Je tu naťuknutá ale veledůležitá a zásadní věc o žaludku a soli.Sůl nebyla a není žádná ,,bílá smrt“,jak někdo napsal.Platí jen -všeho s mírou,nic nepřehánět. Co je ale důležité vědět : ,, V žaludku je přítomná kys.chlorovodíková( solná) a také trávicí enzym Pepsin a je zde silně kyselé prostředí- pH 1,2 nutné na natrávení potravy,zejména bílkovin. Tato natrávená směs se pak posunuje dolů,do spodní části ke dvanáctníku.Mezi dvanáctníkem a žaludkem je však zvláštní ,,BRANA“- PYLORUS, pylorický svěrač. Tento svěrač je nesmírně důležitý. Proč ? Protože za ním, ve dvanácterníku je ůplně jiné prostředí,kde jsou silné zásady ( trypsiny) s pH až 10 ! Svěrač u Brány dvanácterníku ovládá malý sval. A co se děje např. při strachu a stresu ? ! V okamžiku stresu dojde k poklesu SIL . To způsobí,že sval svěrače nezabere jak má a BRANA zůstává pootevřena. Důsledek ? Silné žaludeční kyseliny mohou neregulovaně procházet dál,ke dvanáctníku a naopak, silné zásady ze dvanáctníku mohou pronikat do žaludku !!! A co se stane při tomto střetu ? Silné reakce zásad dvanáctníku s kyselinami žaludku. Bouřlivá reakce-výbuch . Výbuchy ,,atomových“ miniaturních bomb v našem žaludku! Následují bolesti. Později i prudké bolesti… Gastritida,těžká žaludeční gastritida. Nejzajímavější pak je že tzv. ,,Vědci“ hledali a hledali původce těžkých gastridit…až konečně našli, našli původce, další nebezpečný ,,BACIL“,který ji ,,PRY“ způsobuje a tento bacil pojmenovali ,, Bacilus Pyrolis“…podle latin.názvu našeho svěrače! A začli vyrábět a vyrábět další nový lék,který tento nebezpečný bacil likviduje….?! JAK OHAVNE A SMĚŠNE, takto PODRAŽET A ŠIDIT DONEKONEČNA LIDI– navíc ,,Vědce“ objevitele nového bacilu Pyrolis odměnili Nobelovou cenou. Prostě zůstává Rozum stát..

    • Jara napsal:

      Ještě na dovysvětlení. Kyseliny v žaludku mají za ůkol natrávit bílkoviny,zejména živočišné povahy.Zásadité prostředí dvanáctníku pak dotráví ty rostlinné.Strava je pak plně dotrávena a připravena pro další využití . Svěrač -Pylorus – Brána správně funguje při pohodě,klidu a pestré,zdravé a harmonické stravě.Nejde to ani bez soli a kyselin v žaludku. Proto je dobré před jídlem konzumovat např.kyselé zelí,okurky kvašky,přioctit,nebo přisolit ap..A mezi jídlem je pa dobré pít např zásadité -tj.bylinné čaje. ( Naše těla vytvářeli opravdu zkušení ,,Vesmírní Tvůrci“. Totiž základní stavební jednotka bílkovin=AMINOKYSELINA je dvousložková. Skládá se z jedné molekuly kyselé–COOH plus jedné molekuly zásadité,aminové–NH 2. Jsou nerozlučně propojeny tak,že se navzájem Neruší ! Nedochází k žádné reakci. Je to ůžasná věc,ze které jsou naše těla pak poskládaná i obnovována, podle kodu našeho DNA , ve spirále v souznění s naší přírodou i vesmírem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *