Výsledek obrázku pro okurky

Stále narůstá počet nových důkazů o tom, jak výživné látky nacházející se v okurce dokáží bojovat s mnoha onemocněními, včetně těch závažných.

Kromě toho dokáže tento druh zeleniny zlepšovat mnohé další stránky našeho zdraví – jako jsou kvalita vlasů a nehtů, detoxikace či hydratace organismu.
Abyste z okurky získali všechny její přínosy, stačí, že ji zařadíte do vašeho každodenního jídelníčku jako přílohu k jídlům.

Jedna žena se rozhodla, že to vyzkouší a nelitovala to. Pojďme se nyní podívat na to, co s jejím tělem udělala pravidelná konzumace okurek.

1. Eliminace toxinů, dodání živin a hydratace těla

Okurky jsou primárně tvořeny vodou, které obsahují až 95 %. Navíc obsahují mnohé elektrolity a pro tělo nezbytné minerály. Jsou proto ideální pro zlepšení hydratace našeho organismu.

Nacházejí se v nich i mnohé vitamíny. Nejvíce jich je ve slupce, proto se doporučuje konzumovat okurky neoloupané.

Nejdůležitější je vitamín C, který si tělo nedokáže vyrobit samo. Jedna malá okurka vám dodá až 10 % vaší denní dávky tohoto nenahraditelného vitaminu.

2. Trávení a spalování tuků

Pravidelná konzumace okurek zmíněné ženě celkově zlepšila její zdravotní stav, vitalitu a energii. Únava se stala věcí minulosti.

Okurky mají podpůrný vliv na metabolismus. No a zrychlený metabolismus znamená více energie do života, rychlejší spalování tuků a postupné hubnutí.

Navíc, okurky se vyznačují vysokým podílem vlákniny, což z ní činí ideální potravinu na podporu trávení, zrychlení přechodu potravy střevy a předcházení zácpy.

3. Vysoký obsah vitamínů skupiny B

Podobně, jako v případě vitaminu C, v okurkách najdeme i vysoké množství vitamínů skupiny B.

Přísun těchto vitamínů vaše tělo potřebuje na denní bázi.

4. Špatný dech

Špatný dech je zdravotní problém, který trápí mnoho lidí. Pokud patříte mezi ně, pak máme pro vás excelentní řešení! Jak již jistě tušíte, je jím právě okurka.

 

Jediné, co potřebujete udělat, je ukrojit kousek okurky, vložit si ho do úst a podržet ho tam přibližně 30 sekund. Pokud by to nestačilo, pak odšťavněte šťávu z okurky a pomocí ní si proplachujte ústa 1 minutu.

Antibakteriální látky v okurce vám pomohou eliminovat škodlivé bakterie, které jsou příčinou špatného dechu.

5. Prevence mnoha onemocnění

Jak jsme již uvedli výše, okurky jsou plné vitamínů, minerálů a antioxidantů, které pomáhají tělu předcházet mnoha onemocněním, včetně rakoviny.

Nápomocné jsou také při léčbě a zmírňování příznaků cukrovky či vysokém krevním tlaku (obsah draslíku) nebo vysoké hladině špatného cholesterolu.

Navíc, pravidelná konzumace okurek nebo pití čerstvé okurkové šťávy podporuje tvorbu inzulínu ve slinivce břišní a snižuje rezistenci těla na něj, což ocení hlavně diabetici.

6. Zbavování se celulitidy

Za příčinu celulitidy se považuje hromadění toxinů v tukové tkáni, které vyvolávají mírné, ale chronické záněty.

No a okurka je téměř dokonalá potravina proti těmto vlivům – obsahuje množství vody a látek, které podporují detoxikaci a vyplavování toxinů těla.

Navíc má i protizánětlivé vlastnosti, čímž napomáhá zmírňování a odstraňování zánětů.

Poznámky podle různých výzkumů dokáže dokonce předcházet i vzniku ledvinových kamenů.

Zdroj: 1