A máme zde opět kávu s dalšími vědeckými důkazy

…..neustále opakuji, že káva je pro člověka velmi důležitá. Další objevy na sebe nedaly dlouhou dobu čekat. No je po půlnoci, dříve jsem se k webu nedostal, tak si jdu uvařit kávu….

05:55

Lékaři o největším přínosu častého pití kávy

 

Vědci ze Southamptonské univerzity vysvětlili, že časté pití kávy snižuje riziko onemocnění rakoviny jater. O tom informuje tisková zpráva publikovaná na stránkách MedicalXpress.

Specialisté analyzovali data výzkumníků, kde sledovali zdraví 2,25 milionu lidí. Účastníky rozřazovali podle množství vypitých šálků kávy – od jednoho do pěti.

Ukázalo se, že jeden šálek denně snižuje pravděpodobnost hepatocelulární rakoviny o 20 %, dva o 35 % a pět šálků snižují riziko na polovinu. Také bylo zjištěno, že káva bez kofeinu má rovněž pozitivní vliv, ale méně.

Podle názoru specialistů látky, které nápoj obsahuje, mají antioxidační, protizánětlivé a další vlastnosti. Další specialisté dokázali, že kávaři trpí méně často nemocemi jater, například cirhózou.

Vědci ovšem podotýkají, že nevyzývají lidi pít hodně kávy. Podle jejich názoru je důležité nejprve identifikovat možné zdraví škodlivé následky častého pití kofeinu. Již existují svědectví o tom, že tento nápoj je kontraindikován těhotným ženám.

Zdroj (1)

Mohlo by se vám líbit...

Komentujte

12 Komentáře zapnuto "A máme zde opět kávu s dalšími vědeckými důkazy"

avatar
  Subscribe  
nejnovější nejstarší nejlépe hodnocené
Upozornit na
jozinzbazin
Host
jozinzbazin

Zdravím pane Marný. Mám rád tento web i vaše články. Sice bych uvítal více článků o záhadách,
o UFO, o duchách atd a méně o kafi, ale budiž… Jen upozornění – slovo „oběvy“ se píše objevy…

juliu
Host
juliu
Na rakovinu jsou prirodni bylinky dostacujici staci kvalita aZNALOST. Podivejte nic neni zdarma a vim ze kvalitni bylina je draha zvlaste v ucinnem koncentratu. Coz mnozi nejak nechteji pochopit. Tedy abych to napsal k clanku Rakovinu porazite tim jak se budete stravovat. Zdrava zelenina vyvazena strava to je prvni podminka. Druha ovladnuti stresu. Treti je zvlozvyky od koureni prehrsle piti alkoholu po drogy. Pokdu se vam vsak stane, ze jiz mate rakovinu (prostaty, prsa, plic a proste veskerou dalsi….)pak si musite najit spravnou bylinu a prumerna lecba trva cca 3 mesice. Muzete pouzit bud koren pampelisky a udelat si tinkturu… Číst vice »
jozinzbazin
Host
jozinzbazin

Vidím pane Marný, že cenzura se dotkla už i Vašich stránek, což mě neuvěřitelně zklamalo. Myslel jsem , že dáváte prostor všem názorům a ne jen těm, co Vám vyhovují. Díky za nezveřejnění mého komentáře. Jste stejný, jako ti co nás ojebávají a cenzurují každý den, i když si tady hrajete na pravý opak. Bůhví, co jste doopravdy zač. Jiný názor není ten správný co? Nashle.

tripologic
Host
tripologic

dobry den,
Pan Tomas Marny. uz niekolko krat som dal na vase rady s kavou a ako jej odporca si nemozem pomoct, ale stale po jej pravidelnom uzivani(cca 1-2 tyzdne) sa mi na tvari zacalo ukazovat akne a tiez sa po istom case ukazali zazivacie problemy.nechcem tu nic spochybnovat ale myslim ze je to skor individualna vec, nez nejaka vyrazna “pomoc“ pre ludske zdravie.
s pozdravom

gogo
Host
Julius
Host
Julius
Doslova urceno pro pana Tomase Marneho. No nevim zda je to skutecne jmeno ale je to fuk. Rad bych podotokl ze je to soukrome a je to jeho web. Proto ma pravo urcit koho pusti do debat a koho ne. Verte ze je to jeden s posledich webu ktere jeste funguji a nepokladam za rozumne jej zatezovat blbostma nevyspelosti. Podivejte ceka nas tezka doba. Pro mlade neco co si vubec neumeji predstavit a jejich predstavivost konci v oboru scifi s kladnym koncem. neumeji si vubec predstavit ze skonci hure a to vmucenich ktere ano vzombie filmech nejsou. A tak tomuto… Číst vice »
Rodoslav
Host
Rodoslav

…lebo povedali vedci, no kto verí vedcom, nech sa kávou nalieva…
Tí takzvaní vedci už toho toľko objavili, veď za peniaze sa dá všetko.
Kto počúva svoje podvedomie, ten nepotrebuje odporúčania nikoho.
Sláva Rodu!!

Nula
Host
umňa nevedecká osobná skúsenosť: …. po dopití kávy mi na spodnej a krajnej časti jazyka ostane taká zvláštna nakyslastá chuť. Žeby to bolo obsahom agresívnej kyseliny listovej ? Ľadviny majú obecne s touto formou kyseliny a jej spracovaním dosť veľký problém, čo môže spôsobiť jej dodatočné „dospracovanie“ uvoľnením cez pokožku. Kým sa tak stane spôsobuje to postupné navyšovanie pH v tele. Kyslé prostredie je vynikajúce pre tvorbu….. to si už doštudujte aby som nebol nepríjemným oponentom. S tou kávou je to diskutabilné. Niečo ako vedecký objav v repkovom oleji a jeho náhradou za klasickú „nebezpečnú“ bravčovú masť – čo sa… Číst vice »

Pin It on Pinterest

Share This

Sdílet

Líbil se vám tento článek? Sdílejte jej se svými přáteli!