Nizozemsko vzalo na vědomí prohlášení malajského premiéra o havárii letu MH17

Mahathir Bin Mohamad dříve tvrdil, že vyšetřování havárie letu MH17 bylo spolitizováno, a poznamenal, že letadlo mohlo být sestřeleno Ukrajinou.

Nizozemská vláda vzala na vědomí prohlášení malajského premiéra Mahathira Bin Mohamada o havárii letounu MH17 na Ukrajině v červenci 2014. Dnes o tom informoval kanál RTL s odkazem na nizozemské ministerstvo zahraničí.

„Tyto výroky jsme vzali na vědomí,“ uvedlo ministerstvo a dodalo, že Malajsie „vždy podporovala vyšetřování jak z hlediska bilaterálních vztahů, tak i jako člena společného vyšetřovacího týmu.“

Boeing-777, letadlo provozované společností Malaysian Airlines, havarovalo 17. července 2014 na východě Doněcké oblasti na cestě z Amsterdamu do Kuala Lumpur. Výsledkem bylo 298 mrtvých lidí, občanů deseti států. Strany ozbrojeného konfliktu na Donbasu se navzájem obviňovaly z toho, kdo za tragédii nese vinu.

přeložila tereza | zdroj: tass.com

Letadlo bylo sestřeleno na příkaz Porošenka, který zase plnil příkaz svých páníčků. Stále více pravdy o této tragédii prosakuje na povrch.

Líbil se vám článek? Sdílejte ho se svými přáteli!

1 Response

1. Mila napsal:

Naprosto souhlasím s Terezou!